STOLT MEDLEM AV:

Foss-Eik kjøpt opp av Construction Equipment Group

Det nye Construction Equipment Group (CEG) som er etablert ut fra Gjerstad-konsernet, har kjøpt opp Foss-Eik.

Tradisjonsrike Foss-Eik Mekaniske Verksted på Bryne har utviklet og levert utstyr til landbruket og anleggsbransjen i over 70 år. Drevet av mål om ytterligere vekst, går selskapet nå inn i Construction Equipment Group. Foss-Eik har siden 1950-tallet produsert traktorhengere, og fører i dag et stort spekter modeller og størrelser med lastekapasitet fra 1-20 tonn. Selskapet omsatte for 60 millioner kroner i 2020, og har over tid hatt en stabilt god utvikling.

Attraktiv markedsleder
Construction Equipment Group, med hovedkontor på Gjerstad i Agder, har ambisjoner om å bli et ledende nordisk konsern innen utstyr til bygg- og anleggsbransjen. Daglig leder Tor Kjetilson Moe, forteller at Foss-Eik passer perfekt inn i konsernets forretningskonsept.

– Foss-Eik er et strategisk interessant selskap for oss. De er markedsleder i Norge på traktorhengere, kjent for kvalitet, har dedikerte medarbeidere, en sterk markedsposisjon, samt et bredt nettverk innen norsk landbruk. Vi ser et stort potensial i å videreutvikle kapasiteten og produktspekteret med flere modeller til eksisterende og nye markeder, sier Moe.
Fortsetter i førersetet
Foss-Eik har en lang og stolt historie som partene vil bygge videre på. Derfor skal utvikling og produksjon fremdeles skje fra Bryne, og dagens eier og daglige leder, Einar Bilstad, fortsetter i lederrollen.

– Jeg blir med videre, ja. Både som daglig leder i Foss-Eik og på eiersiden ved at jeg reinvesterer i CEG. Fokuset vårt i Foss-Eik blir å videreutvikle selskapet, dra fordeler fra CEG-konsernet, og særlig øke salget vårt til anleggsbransjen. Heldigvis er også våre ansatte positive til denne store muligheten. Nå kan vi fokusere på å videreføre kulturen vi har bygd opp over lang tid, samtidig som det blir spennende å bli del av et offensivt miljø der vi får langt større muskler til videre utvikling og vekst, sier daglig leder Einar Bilstad i Foss-Eik.
Les mer
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram