STOLT MEDLEM AV:

Gjerstad Products etablerer Construction Equipment Group

- Gjerstad Products sto etter hvert overfor et nærmest eksistensielt, strategisk valg; «spise eller bli spist». Vi valgte det første, sier daglig leder og eier Tor Kjetilson Moe.

Gjerstad Products satser nå offensivt for å skape et ledende nordisk konsern innen utstyr til anleggsbransjen med etablering av Construction Equipment Group.

- Flere ledende selskaper i bransjen har allerede signert intensjonsavtaler for å bli med på reisen, sier Tor Kjetilson Moe.

- Spise eller bli spist
- Vi er i en bransje som fortsetter å konsolidere. De små blir kjøpt opp av de store, eller de forsvinner fordi konkurransen blir for hard. Gjerstad Products sto etter hvert overfor et nærmest eksistensielt, strategisk valg; «spise eller bli spist». Vi valgte det første, og har nå lagt en strategi om oppkjøp og organisk vekst. Gjennom et større konsern vil vi kunne tilby våre kunder flere og stadig bedre produkter og god service, sier daglig leder og eier Tor Kjetilson Moe.

Gjerstad Products AS ble opprinnelig etablert som Gjerstad Mekaniske Verksted AS av Tor Kjetilson Moes far, Kjetil Moe, i 1964. Selskapet har også virksomheter i Sverige og Finland, og styrer mot en omsetning på over 200 millioner kroner i 2021. Dette inkluderer også leveranser utenfor Skandinavia generelt og med stor vekst i USA spesielt.

Oppkjøp blir sentralt - har allerede signert tre intensjonsavtaler
Construction Equipment Group blir navnet på holdingselskapet i det nye nordiske konsernet, fortsatt med hovedkontor i den lille bygda Gjerstad på Sørlandet.

- Vi har en fantastisk gjeng med ansatte i Gjerstad. Gjennom årenes løp har organisasjonen bidratt til at Gjerstad har blitt en sterk merkevare og en bedrift med god lønnsomhet og store muligheter foran seg. Nå skal vi videre, og vi ønsker å ta posisjonen som en ledende, nordisk totalleverandør innen vårt felt til bygg- og anleggsbransjen. Dette innebærer også videre vekst innen drivstofftanker og energiløsninger samt en liten andel landbruksutstyr. Konsernstrukturen blir enkel. Gjerstad og de øvrige merkevarene vil leve hvert sitt liv der de jobber for å styrke sine respektive markedsposisjoner og lønnsomhet, forteller Moe.
Oppkjøp blir sentralt i selskapets ambisiøse vekststrategi. For å muliggjøre satsingen, har virksomheten inngått partnerskap med Explore Equity, som nylig er kommet om bord og er med i den videre satsingen.

- Construction Equipment Group har allerede signert tre intensjonsavtaler og regner med å kunne lansere flere avtaler i tiden fremover, røper Tor Kjetilson Moe.

Stordriftsfordeler
Den daglige lederen tror det er mulig å skape fordeler med den nye konsernstrukturen; særlig innen produksjon, logistikk, salg og administrasjon.

Kombinert med økt volum og effektiv kostnadsbase, skal konsernet kunne styrke sin konkurransekraft og lønnsomhet.

- Til kundene våre kan vi tilby et enda bredere produktspekter, samtidig som vi fremdeles skal ha stålfokus på kvalitet, leveringspresisjon og konkurransedyktige priser. For våre ansatte betyr dette enda tryggere arbeidsplasser kombinert med spennende utfordringer og hardt arbeid. Vi er alle stolte, og veldig motiverte, sier Tor Kjetilson Moe.
Les mer
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram